Parhaat lahjakortit netistä

Millainen henkilö lahjansaaja on?

Lahjakortilla voit osoittaa, että välität

Jos lahjan valinta ja hankinta tuntuu vaikealta, lahjakortti on helppo ratkaisu.

Lahjakortin voi antaa juhlien yhteydessä tai sillä voi vain piristää toisen päivää.

Miksi antaa lahjakortti?

Kuinka usein joudut tuskailemaan sopivan lahjan hankkimisen kanssa? Ihmisillä joko tuntuu olevan jo kaikkea, tai sitten et ole varma, mitä he haluaisivat tai tarvitsisivat. Voi olla molemmin puolin vaivaannuttavaa kysyä asiasta, varsinkin jos lahjan on tarkoitus olla yllätys. Vielä vaikeampaa voi olla ostaa lahja henkilölle, jota ei tunne kovin hyvin.

Lahjakortti on vaivaton lahja hankkia ja mieluinen saada. Sinun ei tarvitse kierrellä kaupasta toiseen miettien stressaantuneena mitä ostaa. Voit hankkia kortin helposti joko palvelutiskiltä tai ostaa sen verkossa. Saaja voi puolestaan käyttää kortin mihin ja milloin haluaa. Saajan ei tarvitse teeskennellä pitävänsä turhasta lahjasta tai jonottaa vaihtamaan sitä heti tilaisuuden tullen.

Lahjakortti voi olla joko varsin yleisluontoinen tai hyvinkin erityinen riippuen siitä, kuinka hyvin tunnet lahjan saajan ja tämän mieltymykset. Monet palveluntarjoajat tarjoavat avoimia lahjakortteja, jos haluat antaa lahjan saajalle valinnanvaraa. Tässä on lista muutamista yleisluontoisista lahjoista, jotka sopivat aivan kaikille ja ovat siksi turvallisia valintoja joka tilanteeseen.

Jos tunnet lahjan saajan hyvin ja tiedät, mitä hän toivoo, voi lahjakortista tehdä hyvinkin henkilökohtaisen ja intiimin. Täten voit osoittaa, että olet kiinnostunut saajan mieltymyksistä ja haluat nähdä vaivaa hänen vuokseen. Ehkä käytätte lahjan yhdessä johonkin elämykseen. Lahjakortin ei tarvitse olla tylsä, vaikka sillä joskus sellainen maine onkin.

Kenelle lahjakortti sopii?

Tämä on helppo kysymys: lahjakortti sopii kaikille. Olipa kyseessä sitten pienet tai suuret juhlat tai vain satunnainen läheisen muistaminen, lahjakortin voi valita tilanteen mukaan. Nirsompikaan lahjan saaja ei voi valittaa, kun hän voi itse käyttää lahjakortin siihen mihin haluaa. Lahjakortti sopii myös ihmisille, jotka eivät välitä tavaroista.

Lahjakortilla voi muistaa myös työtoveria tai pomoa, joka on tehnyt vaikutuksen. Ehkä koko työyhteisö muistaa eläkkeelle tai toisiin tehtäviin lähtevää tai erityisen hyvän työpanoksen tehnyttä kollegaa. Hyvästä työstä voi kiittää antamalla mahdollisuuden rentoutua ja virkistyä tai muuten vain piristämällä päivää. Ehkä lahjakortti on koko työyhteisölle tai järjestölle?

Nuoriso voi tunnetusti olla jokseenkin nirsoa ja heidän makunsa nopeasti muuttuvaa. Siksi lahjakortti on erinomainen valinta, kun haluaa muistaa nuorta sukulaista tai tuttavaa. Myös opiskelijalle lahjakortti on tervetullut yllätys, sillä opiskelijana ei välttämättä ole varaa muuhun kuin aivan tarpeelliseen. Jopa lapsille voi hankkia lahjakortin, mutta tällöin kannattaa kysyä ensin vanhempien mielipidettä.

Silloin tällöin kuulee hyvän mielen tempauksista, joissa joku nimettömäksi jättäytyvä henkilö on ostanut lahjakortin ja antaa sen lahjoitettavaksi esimerkiksi seuraavalle asiakkaalle tai jollekulle, joka vaikuttaa olevan piristyksen tarpeessa. Vaikka lahjakorttia ei haluaisikaan antaa täysin tuntemattomalle, sillä voi ilahduttaa läheisiään ilman erityistä juhlaakin. Ravintolaillallinen keskellä hektistä viikkoa? Kyllä kiitos.

Kuinka paljon rahaa lahjakorttiin pitää käyttää?

Lahjakortin suuruuden ja kattavuuden päättää tietysti lahjan antaja, mutta hyvä nyrkkisääntö on, että mitä ainutlaatuisempi tilaisuus, sen arvokkaampi lahjakortti. Kun kyseessä ovat esimerkiksi häät tai valmistujaisjuhlat, voi päivänsankaria tai -sankareita mieluusti hemmotella hyvin kattavalla lahjakortilla. Toisaalta tällaisissa juhlissa annetaan paljon lahjoja, joten kukaan tuskin huomaa, jos haluat antaa hiukan vaatimattomamman lahjakortin.

Myös lahjakortin käyttökohde voi antaa vihjettä siihen, minkä suuruinen on tarpeeksi. Jos hankit lahjakortin pienestä kaupasta, on ymmärrettävää, ettei se välttämättä ole kovin kattava. Jos taas suunnittelet kokonaisen kylpyläloman lahjoittamista, kannattaa varautua maksamaan enemmän. Skaala on siis laaja, joten voit valita summan siten kuin sinusta itsestäsi tuntuu.

Lahjakortti on kätevä myös siksi, että siihen voivat osallistua muutkin. Kun lahjakortin kuluja on jakamassa useampi, voi sen summaa helposti nostaa vähän korkeammaksi ilman, että se vaikuttaa liikaa kenenkään kukkaroon. Tämä toimii erityisesti isoissa juhlissa, joissa annetaan paljon lahjoja. Muistakaa kirjoittaa jokaisen antajan nimi korttiin, jotta saaja tietää, keitä kiittää!

On myös mahdollista, että sinun ei tarvitse käyttää lainkaan rahaa lahjakorttiin. Mutta miten se on mahdollista? Sanotaan, että aika on arvokkainta, mitä voit toiselle antaa. Jos sinulla on läheinen, jonka kanssa et ole saanut viettää tarpeeksi aikaa viime aikoina, anna lahjaksi itse tehty lahjakortti, jossa lupaat tehdä jotain mukavaa hänen kanssaan.

Aineeton lahja on elämys

Jos tiedät, että lahjan saajalla on jo kaikkea tai että hän ei suuremmin arvosta materiaa, on elämys- tai hemmottelulahjakortti täydellinen valinta. Tai jos lahjan saajalla on rakas harrastus, miksi et hankkisi siihen liittyvää lahjakorttia? Jos taas et tunne saajaa kovin hyvin, monissa palveluissa saaja voi valita käyttökohteen itse.

Elämyslahjakorttia hankkiessa vain mielikuvitus on rajana, sillä palveluntarjoajia kyllä löytyy. Huimapäälle voi antaa kuumailmapallolennon, aktiiviselle tyypille melontaretken ja musiikin ystävälle konserttiliput. Lahja voi olla myös ulkomaanmatka. Elämyslahjakortti voi tarjota monelle tervetulleen tauon arjesta, jota ei ehkä muuten tulisi otettua. Tässä on muutama esimerkkielämyksistä, joita voit käyttää inspiraationa hankkiessasi lahjakorttia.

  • Ratsastusretki joko kotimaassa tai ulkomailla
  • Romanttinen purjehdus
  • Liput jääkiekko-otteluun
  • Joogaretriitti

Aineeton lahja voi myös olla hemmottelulahjakortti. Kukapa ei arvostaisi kaikki hoidot sisältävää kylpyläviikonloppua tai pelkässä jalkahoidossa tai hieronnassa käyntiä. Lähes poikkeuksetta kaikki kauneuspalveluiden tarjoajat ja hoitolat tarjoavat erilaisia lahjakortteja. Vaihtoehto herkkusuulle taas on esimerkiksi viinin- tai suklaanmaisteluhetki. Jollekin kiireiselle pelkkä kampaajalla käynti voi tuntua hemmottelulta ja luksukselta.

Aineettomat lahjakortit sopivat kaikille, ja vaikka lahjan saajalla ei tavallisesti olisikaan tapana käydä tällaisissa aktiviteeteissa tai hemmotteluissa, antaa lahjakortti oivan tekosyyn tutustua niihin. Elämyslahjan ei välttämättä tarvitse olla kerran elämässä -kokemus, vaan se voi olla myös pieni ilo arjen keskellä ja laatuaikaa läheisten kanssa, jolloin lahjasta nauttivat sekä lahjan saaja että antaja.

Tavaralahjakortit

Perinteinen lahjakortti kauppaan on myös oikein hyvä vaihtoehto. Silloin vältyt miettimästä, mitä lahjan saaja haluaa tai tarvitsee tai osuuko valintasi juuri hänen makuunsa. Saaja voi itse käydä ostamassa juuri sen, minkä itse haluaa. Tavaralahjakortti sopii hyvin lahjaksi myös kiireiselle, sillä elämyslahjan käyttäminen saattaa vaatia tilan raivaamista kalenteriin.

Lahjakortin voi ostaa pienistä, erikoistuneista putiikeista kuten esimerkiksi kahvi-, koru- tai vaatekaupasta, tai sitten aivan tavallisesta marketista. Jälkimmäinen on turvallinen vaihtoehto, jos hankit lahjakorttia joko tuntemattomammalle tai sitten todella nirsolle henkilölle. Myös esimerkiksi nuori opiskelija varmasti arvostaa lahjakorttia tavalliseen ruokakauppaan. Lahjakortti eko- tai vegekauppaan on myös hyvä vaihtoehto tiedostavalle kuluttajalle.

Jos tiedät, että lahjakortin saajalla on rakas harrastus, miksi et ostaisi siihen liittyvää lahjakorttia? Taide- tai askartelukaupat, musiikkikaupat ja kirjakaupat ovat esimerkiksi monen suosiossa. Jos lahjan saaja on innokas kodin laittaja, lahjakortti remontti- ja sisustusliikkeeseen voi olla mieluinen. Innokkaalle kokkaajalle taas lahjakortti keittiötarvikeliikkeeseen voi olla unelmien täyttymys.

Lahjakortin ei välttämättä tarvitse liittyä harrastuksiin tai vapaa-aikaan, vaan se voi olla myös hyödyllinen. Tunnetko jonkun, joka tarvitsee silmälasit, mutta ei vain saa hankituksi niitä? Onko nuori sukulainen muuttamassa omilleen ja tarvitsee huonekaluja tai tarvikkeita keittiöön? Lahjakortti voi olla tapa kertoa, että välität saajan pärjäämisestä ja hyvinvoinnista.

Yhteenveto

Lahjakortti on monipuolinen ja sopii annettavaksi kaikille ja kaikissa tilaisuuksissa.

Lahjakortti voi sisältää aineettoman elämyksen tai käyttörahaa johonkin hyödylliseen tai toivottuun tavaraan.