Kikhernejauho

5 mainiota syytä ostaa

Kikhernejauho on kasviskeittiön kunkkujen kunkku! Unohda kanamunat, ja muunna koko ruokavalio kerralla vihreän vehreäksi
Kikhernejauhon avulla pystyt suurustamaan keitot, kastikkeet kuin tekemään kasvispihvejä
Kikhernejauhon juuret ulottuvat Intiaan sekä Lähi- Itään, nykyään saat tilattua omat kikhernejauhot suoraan omalle kotiovellesi
Kikhernejauho sisältää runsaasti proteiinia, folaatteja, kasviskuitua sekä rautaa
Kikhernejauho auttaa sinua tuunaamaan kasviateriasi uudelle tasolle! Kun oma keittiö on valloitettu, voit kikhernejauhoa lahjaksi vaikka hyvälle ystävälle, hyvän päivän tutulle kuin vaikka naapurille.
Tilaa kikhernejauho vaikka heti netistä!

Tilaa nopeasti ja helposti netistä suoraan kotiisi

Katso täältä

Kikhernjauho korvaa kananmunan

Kasvisruokavalio? Rakastaisit leipoa, mutta kanamuna ei ole sinulle lainkaan mahdollinen vaihtoehto. Kikhernejauhe on tuote, joka on hyvä löytyä jokaisen kaapista, vaikka et olisikaan kasviskokki. Sen lisäksi että kikhernejauho toimii kananmunan lailla, sisältää tuote reilusti proteiinia. Kasviskokin unelma on kikhernepussi, jonka avulla kasviskokki pystyy vähentämään ruokahävikkiään. Kikhernejauhon avulla voit muuntaa kasvissosekeiton loput herkulliseksi kasvispihveiksi, kylkeen sipulia ja tarvittava määrä kikhernejauhoa, jolloin herkullinen lounas tai päivällinen on valmista nautittavaksi.

Kikhernejauhoa intialaisessa keittiössä

Siinä missä suomalaisessa keittiössä kikhernejauhon avulla saat loihdittua, jos jonkinlaisen herkun, on jauhon hyödyt tunnettu myös monissa Intian sekä Lähi-Idän ruoissa. Kikhernejauhon avulla suurustat keitot sekä kastikkeet, valmistat maassa kuin maassa trendikkäät gluteenittomat lätyt, sekä suolaiset wräpit. Vai miltä kuulostaa munakkaan tekeminen ilman munaa? Ilman kikhernejauhoa tämä tuskin onnistuu, mutta kikhernejauhon avulla voit kokeilla tätä vegaanista mitä mainiointa väli tai iltapalaa. Kikhernejauho on laktoositon, lisäaineeton sekä vegaaninen tuote.

Kikherneen historia

Kikherne on palkokasvi, joka kuuluu hernekasveihin. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin on myös kikherneellä. Joten voi olla, että maanosasta riippuen, törmäät tähän kikherneeseen, kyseessä on sama tuote mutta sitä kutsutaan vain eri nimellä. Kikherne on ikivanha viljelykasvi, jota on aikoinaan alettu kasvattaa Lähi-Idässä. Pronssikaudella kikherne on ollut tärkeä viljelyskasvi, jota on viljelty Kreikassa sekä Italiassa. Tänä päivänä kikhernettä viljellään maailmaa ympäri, paikoissa, joissa on lauhkea sekä subtrooppinen ilmasto. Suurin tuottaja on selvästi Intia, joka on tuottanut kikhernettä jopa 7 miljoonaa tonnia. Kikhernejauhoa on käytetty kautta aikojen intialaisessa sekä Lähi-Idän ruokakulttuurissa, jossa jauhosta on valmistettu muun muassa hummusta sekä falafelia. Kikhernejauho sisältää paljon proteiinia, rautaa, folaatteja sekä ravintokuitua.

Herneet kiehumaan

Mikäli ostat suoraan papuja, on sinun hyvä huomioida niiden sisältämät lektiinit sekä muut vahingolliset proteiinit. Elintarvikevirasto onkin suosittanut, että kikherneitä kannattaa tämän takia keittää 45- 75 minuutin ajan. Ennen keittämistä kikherneitä myös liotetaan useamman tunnin ajan. Tarvittaessa kikherneitä voidaan myös idättää, jolloin niiden keittoaika lyhenee aina jopa 10- 20 minuuttiin asti. Ei hätää, mikäli tämä kuulostaa liian raskaalle toimenpiteelle, voit aina täydentää kotivarastojasi valmiilla kikhernejauheella.

Kikherneellä terveellisiä välipaloja

Kaipaatko vaihtelua tai vinkkejä terveellisiin tai monipuolisiin välipaloihin, tai ehkäpä jopa lounaisiin. Tuntuuko että valmistat aina samoja aterioita, ja olet niihin jo lopen kyllästynyt. Älä enää ole, sillä voit valmistaa herkullisia kasvispihvejä, keittoja tai vaikka munakkaita tästä monipuolisesta, kasviskeittiöiden kunkkujen kunkun avulla. Osta keittiön kaappiisi pussi kikhernejauhoa, jolloin ruoan kuin ruoan valmistaminen saattaakin olla hieman helpompaa sekä saatat kuin huomaamatta päivittää välipalasi uudelle sivulle. STOOOP, tai oikeastaan, sinun kannattaakin ostaa suosiolla jo pari pussia kikhernejauhoa, jolloin ruoanvalmistus intohimon iskiessä, sinulta ei pääse nämä jauhot heti loppumaan. Osta omat kikhernejauheet, ja voit olla varma, että huomaat eron niin välipaloissa kuin vaikka lounaassa. Voit ehkäpä jopa hurmata vieraasi tällä proteiinirikkaalla ruoka-aineella.