Psylliumkuitu vatsasi hyvinvointiin

5 mainiota syytä ostaa

Vauhtia vatsantoimintaan? Kokeile toisiko psyllium-jauhe helpotusta tähän jumahtaneeseen vatsaan?
Mikäli tämä on vielä uusi tuttavuus, on meillä hyvä syy suositella sinua tutustumaan tähän jauheeseen! Sillä tämä jos mikä on vertaansa vailla oleva kuitulisä, kokeile jos et usko!
Kaipaatko leivonnaisiin lisää sitkoa? Kokeile lisätä taikinaan psyllium-jauhetta…maltillisesti…
Onko suuntasi kohti terveempiä välipaloja, osta psylliumia ja lisää sitä niin puuron, smoothieen kuin jogurttiin
Psylliumin avulla olet ottanut ensimmäisen askeleesi kohti terveellisempiä välipaloja, ja sitä kautta kohti vireämpää olotilaa
Tilaa Psylliumkuitu vaikka heti netistä!

Tilaa nopeasti ja helposti netistä suoraan kotiisi

Katso täältä

Ummetus pois psyliumilla

Jumittaako ajatuksesi lisäksi vatsasi, usein jumittavaan ajatukseen saat helpotuksen liikunnasta, mutta mahaan tämä ei aina tuo toivottua helpotusta. Siksi ennen lopulliseen epätoivoon vaipumista, täydennä keittiön kaappiasi psyllium- kuitujauheella. Kyseessä onkin varsin mainio kuitulisä, joka sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Leivonnassa psyllium tuo leivonnaisiin lisää kuituja, kun samalla myös taikina saa lisää sitkoa sekä kuohkeutta. Jotta vältyt psylliumista ei koidu sinulle ikäviä sivuvaikutuksia, psylliumin käytön yhteydessä sinun tulee nauttia tarpeeksi nestettä. Suosituksena toimii 2,5 dl verran nestettä sekä 3,5 grammaa psyllium-jauhetta.

Mihin psylliumia käytetään?

Oletko liian usein törmännyt tilanteeseen, jossa olet sortunut, kyllä, kerta toisensa jälkeen huonoihin sekä vielä huonompiin välipalavaihtoehtoihin. Mitä jos otat tilanteen haltuun, ja nyt ainaisen maanantaina alkavan terveemmän elämän sijasta aloitatkin oman matkasi kohti terveempää huomista- ei huomenna, vaan nyt! Psyllium-kuitu sopii erinomaisesti niin smoothieen, puuroon kuin jogurttiin.

Psyllium

Valmistajasta riippuen, psyllium on usein gluteeniton, laktoositon, hiivaton sekä makeuttamaton. Tuote sopii osana monipuolista ruokavaliota myös vegaaneille. Riippuu sinusta, haluatko valita itsellesi 100% luomusertifioidun jauheen… Tuotteen alkuperämaana toimii usein Intia, täysin kotimaisesta tuotteesta ei siis ole kyse. Psyllium kuitujauhe on valmistettu ratamokasvin siemenkuoresta.

Psyllium hellii vatsaasi

Vaikka tämä kuitujauhe näyttää varsin vaatimattomalle, on psyllium- kuitujauheella monta erinomaista, hyvinvointiasi edistävää vaikutusta. Kuten aiemmin kerroimme, ajatusjumi saattaa helpottaa liikunnalla, mutta tämä ei aina tuo helpotusta jumissa olevaan vatsaan. Maustamaton psyllium-jauhe sitoo itseensä vettä, jolloin se muodostaa geelimäisen massan. Siksi jauhe on aina liotettava nesteeseen. Geelimäinen massa nopeuttaa ruoan läpikulkua suolistossasi, jolloin todennäköisesti myös erilaiset turvotukset, jos ei poistu kokonaan, niin ainakin saattavat hyvin vähentyä ja helpottua. Lisäksi geelimassa pehmentää ulostetta sekä saattaa auttaa suoltasi toimimaan säännöllisesti.

Varovaisesti liikkeelle

Maltti on valttia, niin myös tässäkin asiassa. Vaikka kyseessä on mauton sekä hajuton valmiste, saattaa liian voimakas aloitus aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia. Siksi on enemmän kuin suositeltavaa aloittaa psyllium- jauheen käyttö puolella annoksella, 1- 2 kertaa päivässä. Tällä tavoin kannattaa edetä ainakin ensimmäisen viikon ajan, mikäli sinulle ei ilmaannu ikäviä lieveilmiöitä, voit nostaa seuraavalla viikolla annosmäärän täyteen suositusannokseen.

Ai mikäkö on jauheen suositusannos:

Aikuisille psyllium jauhetta suositellaan nautittavan 1,5 teelusikallista, joka on noin 4,5 g, 1- 2 kertaa päivän aikana. 6- 12 vuotiaille lapsille jauheen suositusannos on 0,5 teelusikallista, 1,5 g 1- 2 kertaa päivän aikana. Huomaa että alle kuusi vuotiaille lapsille tuotetta ei suositella laisinkaan käytettäväksi. Ennen jauheen nauttimista, sekoita jauhe nesteeseen ja juo neste välittömästi. On myös hyvä juoda annoksen jälkeen lisäksi yksi lasillinen vettä. Tämä siksi, että psyllium-jauhe sitoo itseensä vettä, ja nestehukka saattaa jauheen kanssa aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia. Kuten muun muassa ummetusta… Älä myöskään nauti jauhetta juuri ennen nukkumaanmenoa. Näillä pääset alkuun, silti ennen tuotteen nauttimista sinun on hyvä tutustua tuotteen tarkempiin käyttöohjeisiin.