Paras kolmen vuodenajan makuupussi netistä

5 mainiota syytä ostaa

Kuuletko luonnon kutsun? Haluatko yöpyä luonnonhelmassa, ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta? Osta makuupussi, jolloin yön viettäminen sujuu kivuttomammin.
Makuupussi nukkujansa mukaan, vilukissalle lämpimämpi makuupussi, siinä missä hikoilijan kannattaa ostaa hieman viileämpi makuupussi
Eikö sinua houkuttele nukkua käytetyssä makuupussissa? Osta uusi, jolloin tiedät tasan ja tarkkaan kuka makuupussissa oikein onkaan nukkunut
Makuupussi omaan budjettiin sopivaksi. Panostamalla saat makuupussin, jonka täytteenä toimii untuva, hieman huokeampaan hintaan saat tekokuituisen makuupussin.
Makuupussilla uusiin elämyksiin! Osta makuupussi, jolloin pääset yöpymään vaikka tumman tähtitaivaan alla. Makuupussin lisäksi tarvitset myös lämpöä eristävän makuualustan sekä repullisen seikkailumieltä! Hopihopi, seikkailut odottavat sinua!
Tilaa Makuupussi vaikka heti netistä!

Tilaa nopeasti ja helposti netistä suoraan kotiisi

Katso täältä

Parhaat makuupussit helposti netistä

Retki edessä ja mietit missä yövyt ensi yön? Onko telttailu sinun juttusi tai ei, on kuitenkin suotavaa että hankit yötä varten sinulle sopivan makuupussin. Riippuen siitä mihin vuodenaikaan olet suuntaamassa retkeilemään. Makuupusseja löytyy eri vuodenaikoihin sekä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Talven pakkasilla sinun kannattaa ostaa talvimakuupussi, joka pitää sinut lämpimänä jopa kovemmilla pakkasilla. Kesäisille retkille sinun kannattaa ostaa kevyempi makuupussi, joka soveltuu lämpimiin kesäöihin. Makuupussissa sinä olet se lämmöntuottaja, laadukas makuupussi huolehtii siitä että se vangitsee kehosi lämmön itseensä ja luo näin sinun ympärillesi pienen lämpö ilmaston. Jotta kehosi tuottaa tarpeeksi lämpöä, tarvitsee se energiaa sekä nestettä. Siksi laadukkaan makuupussin lisäksi sinun on hyvä huolehtia telttaretkillä omasta energiansaannista sekä tarvittavasta nesteytyksestä.

Makuupussin materiaalit

Luonnollisesti makuupussin hinta määräytyy siihen käytetyn materiaalin mukaan. Usein makuupussien täytteenä käytetään untuvaa sekä keinokuituja. Jos haluat vain parasta, siihen mitä tulee makuupussin lämmöneristykseen, painoon, sekä makuupussin pakkauskokoon. On sinut lähes velvoitettu hankkimaan makuupussi, jonka täytteenä toimii laadukas untuva. Jos kaipaat taas edullisempaa vaihtoehtoa, voit sijoittaa makuupussiin jonka eristeenä toimii keinokuitueriste. Keinokuitueriste on erinomainen vaihtoehto siinä vaiheessa kun haluat makuupussin, joka on hieman huokeamman hintainen. Lisäksi keinokuitueristeet suhtautuvat paremmin kosteuteen.

Valintana untuva makuupussi

Valitessasi makuupussia, joka on valmistettu untuvasta, törmäät lähes väistämättä untuvan yhteydessä mainittuun Fill Power arvoon. Tämä arvo kuvastaa sen suuruuden mukaan sitä kuinka kuohkea untuva oikein onkaan kyseessä, untuvalla jolla on korkea Fill power arvo, voidaan valmistaa makuupusseja jotka ovat hyvin kevyitä suhteutettuna sen lämpöönsä. Se kuinka lämmin makuupussi onkaan kyseessä, määräytyy suoraan makuupussin täytteen määrästä sekä sen laadusta.

Makuupussi mukavuuslämpötilan mukaan

Jos olet ostamassa ensimmäistä kertaa makuupussia, törmäät ehkä makuupussin ohessa mainintaan comfort- sekä limit- lämpötilaan. Sinun kannattaa valita makuupussi mukavuuslämpötilan mukaan. Makuupussin lämpötila määräytyy sen mukaan, että pystyt nukkumaan makuupussissa kahdeksan tunnin ajan. Toisaalta makuupussissa ilmoitetaan äärilämpötila, joka ilmoittaa lämpötilan joka suojaa hypotermialta kuuden tunnin ajalta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä ettei sinulle voisi tulla paleltumia.

Vilukissalle lämpöisempi makuupussi

Oletko aina sormet ja varpaat jäässä, oli sitten talvi tai kesä? Tällöin sinun kannattaa ostaa lämpimämpi makuupussi. Mikäli olet kuumakalle, ja hikoilet tilanteessa kuin tilanteessa, on sinun silloin panostaa makuupussiin joka on ehkä hieman viileämpi.

Oikealla huoltamisella makuupussi on pitkäikäinen kaverisi

Siinä missä nukutun yön jälkeen sänky on hyvä tuulettaa, on suositeltavaa tuulettaa mahdollisuuksien mukaan makuupussi jokaisen nukutun yön jälkeen. Paras tilanne lienee silloin, jos pystyt ripustamaan makuupussin esimerkiksi puunoksalle, jolloin yön aikana kertynyt kosteus pääsee haihtumaan. Tämä ei luonnollisesti toimi silloin, jos edessä on sadepäivä.. Lisäksi on suositeltavaa muistaa ottaa makuupussi puun oksalta takaisin rinkkaan.