Ensiaskelkengät eli ensikengät vauvalle

6 mainiota syytä ostaa

Elämä edessä, ja nyt on se hetki, jolloin lapsesi ottaa ne haparoivat ensimmäiset askeleensa
Osta lapsellesi sopivat ensiaskelkengät
Oikeanlaiset ensiaskelkengät tukevat lapsesi jalkaa oikeista kohdista
Ensiaskelkengät ovat kirjaimellisesti kengät, jolla lapsesi ottaa ensimmäiset askeleensa
Osta oikeanlaiset ensiaskelkengät ja laita ne jalan kasvettua varmaan talteen, josta pääsette niitä myöhemmin ihailemaan.
Ensiaskelkengät ovat paitsi käytännölliset, ovat ne myös parhaimmillaan sävysävyyn lapsen muun pukeutumisen kanssa
Tilaa Vauvan ensikengät vaikka heti netistä!

Tilaa nopeasti ja helposti netistä suoraan kotiisi

Katso täältä

Ensikengät vauvalle netistä

Nyt on tapahtunut se kauan odotettu hetki, pieni ihmisen alkusi, joka hetki sitten vasta osasi kääntyä selältä vatsalleen, on nyt ottanut ensimmäiset askeleensa. Siksi nyt onkin hyvä hetki valita lapsellesi parhaimmat ensiaskelkengät, jotta kävelyn opettelu sujuisi mahdollisimman onnistuneesti. Ei siis suotta sanota, että ensiaskelkengät ovatkin kuin ovatkin yksi tärkeimmistä asusteista. Nyt varmasti mietit mielessäsi, että minkälainen ensiaskelkenkä onkaan juuri se paras kenkä lapsellesi? Oikean ensiaskelkengän valintaan vaikuttaa moni asia, kengän valmistaja, ulkomuoto, kestävyys, pohjan jäykkyys, nauhat vai tarrakiinnitys, pohjan materiaali, kengän väritys sekä niin edelleen…

Merkki edellä?

Voit valita lapselle ensiaskelkengän jo ennestään tunnetulta kenkävalmistajalta. Näin voit olla varma, että kenkä on laadukas, sekä se tarjoaa lapsen jalalle tukea kohdista joista se tarvitsee tukea. Suosituimpia lasten ensikenkien valmistajia lienevät Ecco sekä Superfit. Muista että lopullisen valinnan lapsesi ensiaskelkengästä teet kuitenkin sinä.

Miellyttävä nahkakenkä

Istuvuuden lisäksi on olennaista, että kenkä suojaa pienen ihmisen jalkoja teräviltä esineiltä. Sen lisäksi kenkien tulisi voida laittaa helposti jalkaan sekä jalasta pois. Kannattaa myös pohtia, haluatko että lapsesi ensiaskelkenkä on helppo kiinnittää sekä avata. Usein helpoin kiinnitysmekanismi ovat tarranauhat. Kengän kuminen pohja on tukeva eikä ole liian liukas. Paitsi että ensiaskelkenkä on kaunis, on kengän myös suojattava pieniä varpaita kylmyyttä sekä pakkasta vastaan. Siksi talvea varten sinun kannattaa valita ensiaskelkengät, jotka ovat vuorattu nahkvuorella sekä tarvittaessa myös irrotettavalla nahkapohjallisella.

Hempeää pinkkiä vai tyylikästä ruskeaa

Etsiessäsi oikeanlaista ensiaskelkenkää lapsellesi, tulee sinun valita sopivat kengät lukuisien erilaisten kenkien joukosta. Ja todellakin, tämä valikoima on todella laaja, voit valita ensiaskelkengät paitsi niiden valmistajan mukaan, pääset myös valitsemaan, onko ensiaskelkenkä hempeän tyttömäinen, jolloin ostoskoriisi saattaa päätyä ihastuttavan vaaleanpunaiset ensiaskelkengät. Toisaalta pojalle löytyy lähes yhtä laaja valikoima erilaisia ensiaskelkenkiä, sinisistä, ruskeaan, keltaiseen, beigeen tai vaikka harmaaseen.

Osta lapsellesi oikeankokoinen ensiaskelkenkä

Sopivan kokoisen kengän lähtökohtana on se, että mittaat lapsen jalan. Mittaaminen on ensiarvoisen tärkeää, niin ensiaskelkengän ostamisessa kuin myöhemmässäkin vaiheessa. Varsinkin kun kyseessä on pieni lapsi, ei lapsi osaa ilmoittaa onko kenkä sopivan kokoinen vai ei. Siksi ennen ensimmäisien ensiaskelkenkien ostamista, mittaa lapsen jalkaterä siten että teippaat A4 paperin reunan alkamaan lattialla jalkalistasta. Mikäli mahdollista, koita saada lapsi edes hetken aikaa seisomaan seinää vasten (Tämä on suhteellisen hankalaa, kun kyseessä on vasta kävelemään oppinut lapsi, maltti on siis valttia) Aseta lapsen kantapää kiinni seinää vasten, ja huolehdi että lapsen koko paino on lattialla olevalla jalalla. Varmista myös, että lapsen varpaat eivät ole kippurassa.

Piirrä paperiin viiva pisimmän varpaan pää kohdalle, jonka jälkeen sinun on helppo mitata jalan pituus paperilla olevan mitan perusteella. Tämän jälkeen laske, ettei lapsen kenkään, kuten myös ensiaskelkenkään jää liikaa liikkumatilaa. Varaa ensiaskelkenkiin noin 10 millimetrin vara, ja huomioi että ensiaskelkenkä ei saa olla liian iso, sillä muuten kengässä on liikaa liikkumatilaa lapsen jalalle. Ota siis hetki aikaa, ja valitse lapsellesi sopivan kokoinen ensiaskelkenkä, ja seuraa vierestä, kun tämä ihastuttava ihmisen alku aloittaa matkaansa eteenpäin haparoivin jaloin